Berig din hverdag med en hund

Berig din hverdag med en hund

Hunden er menneskets bedste ven, det ved vi alle, og det er ikke så spøjst i betragtning af, at en hund elsker sin ejer ubetinget. En hund kan bringe så meget glæde og varme ind i dit liv, uanset om du savner en ven, eller længe har drømt om at få en hund. En hund er trofast, og vil altid vente spændt på, at du kommer hjem efter en lang arbejdsdag på jobbet. Synes dit hjem lidt ensomt og tomt, kan en hund i allerhøjeste grad være med til at fylde dette tomrum.  

Har du længe gået om drømt om at udvide din husstand med en hund, så kan der være ting, som du bør være opmærksom på, inden at du køber hunden. Her skal du f.eks. gøre dig klog på, hvilken slags hund, du godt kunne tænke dig og ligeledes også, hvilket køn hunden skal have.  

Forskellen på hanhunde og hunhunde 

Inden du køber en hund, bør du overveje, om du leder efter en hanhund eller hunhund, der er nemlig flere overvejelser, som følger med her. 

Vælger du en hunhund, bør du være opmærksom på spørgsmålet, hvor lang tid er en hund i løbetid? Betegnelsen ‘løbetid’ dækker over den periode, hvor hunden kan blive gravid.  

Inden du køber en hund, kan information vedrørende hundes løbetid være med til at afklare, om du skal have en hanhund eller en hunhund.  

Hvis du tænker på, at du på sigt gerne vil avle på hunden, er der også en væsentlig forskel. Vælger du en hanhund, vil hunden typisk kun være en del af parringen, hvorimod du med en hunhund vil være langt mere involveret.  

Vælg den rigtige hunderace 

Der findes utallige hunderacer, nogle er store og nogle er små. Nogle hunde er pelsrige og fælder en del, hvorimod andre hunde har en kort pels og er allergivenlige. Derfor må du gøre dig klog på, hvilken hund der passer bedst til dit behov.